Производство и машинско инженерство

Нашите инженери се присутни во секоја фаза од процесот на креирање на производот, од концептот до сериско производство. Ние извршуваме нарачки во нашите простории и надворешно во просториите на клиентот преку нашите вработени.

Ние нудиме машински инженеринг и услуги за автоматизација (CAD/CAM дизајн, обработка, производствени алатки, производство на машини) и услуги за развој на квалитетот на добавувачите (за да помогнат во решавањето проблеми со квалитетот или кога ресурсите се недоволни).

Експертите на Инвенио имаат големо искуство во дизајнот, работењето, изградбата и производството на машини и монтажни станици, како и во развојот и производството на инструменти неопходни за различни производствени процеси. Со наша поддршка, компаниите подобро управуваат со своите ресурси, ја зголемуваат ефикасноста и го намалуваат бројот на проблеми во производствениот процес.

CAD Дизајн

Компетентноста на компанијата во CAD дизајн вклучува области како што се дизајн на производствени инструменти (контролни проверки, производни алатки), работни станици и машини и уреди.

Инвенио, исто така, има искуство во дизајнот на истражувачки станици и специјализирани уреди дизајнирани за потребите на истражувачките институти и техничките универзитети.

Нашата експертиза и ефективноста на нашите решенија се препознаени од специјалисти. Тест -станицата за оптоварување со конусни запчаници наменета за Институтот за технологија и работа со машини (Национален истражувачки институт во Радом) беше претставена, меѓу другите, во Москва во 2013 година, на Меѓународниот салон на пронајдоци и иновативни технологии Архимед, каде што го освои златниот медал..

-0-Ние го користиме софтверот-0- :

Гарантираме непречен процес на дизајнирање и високо ниво на увид во развиените анализи.

Инвенио ги поддржува своите клиенти со поставување инженери за дизајн да работат на просториите на клиентот. Обемот на работа главно се состои од производствени инструменти или промени на производот. Вклучена е и развојна работа, доколку е потребно. Инженерот за дизајн може да го користи хардверот на клиентот, како и со CAD станицата и типот на софтвер договорен со клиентот. Користејќи ги индивидуалните наоди, Инвенио избира вработен со квалификации соодветни за проектот.

Контролни проверки

Една од специјалностите на Инвенио е контролите на дизајнот и производството. Ова се проверки од типот go / no-go кои ви овозможуваат брзо да ги процените геометриските својства или основните функции на производот.

Производство на машини и инструменти

Имаме големо искуство во дизајнирање и производство на специјализирани производствени инструменти. Ние им обезбедуваме на нашите клиенти посветени решенија за специфични проблеми со рационализација и оптимизирање на нивните производствени процеси.

Освен чисто инженерски услуги, ние исто така се занимаваме со производство на машини, уреди и производствени инструменти базирани на наша фабрика за алат. Поддршката од Инвенио вклучува CAD дизајн, производство, монтажа и имплементација на нашите решенија во просториите на клиентот.

Обратен инженеринг

Врз основа на големо инженерско знаење и индустриско искуство, ги изведуваме мерките потребни за да ја репродуцираме 2D и 3D CAD техничка документација што недостасува.

Со нашите мерења, ние создаваме 3D CAD средина потребна за понатамошни проекти, на пример, за ремонт и надградби на машинитe.

Обработка

Благодарение на нашата модерна машинска флота и квалификувани специјалисти, ние сме во состојба да ги имплементираме во производството и да ги изведуваме сите наши проекти за да им доставиме на нашите клиенти најквалитетни сеопфатни решенија. Нашиот машински парк е опремен со прецизни машински алати од FOP AVIA (стругови и центри за вертикална обработка) кои работат со врвен софтвер за помош при производство.

Склопување и работни станици

Инвенио развива дизајн на монтажни станици за мало и големо производство, особено за автомобилската индустрија. Тие се дизајнирани во согласност со ергономските и Lean Manufacturing принципите. За нашите клиенти, ние исто така произведуваме специјализирани работни станици прилагодени на индивидуалните барања, како и камиони, платформи за палети и дополнителна опрема за производство.

Лабораторија за мерење

Како лидер на пазарот за услуги за контрола на квалитетот, Инвенио има модерна лабораторија за мерење. Понудените услуги се посветени на клиенти за кои највисокиот квалитет е суштината на нивниот бизнис и кои немаат сопствена мерна лабораторија или соодветни специјалисти. Мерењата се вршат со помош на мерната рака FARO EDGE 2,7 m со прецизност 0,041 mm во една точка и софтвер за инспекција Metrolog x4.

Scroll to Top
Scroll to Top