За Инвенио

Инвенио е посветен на развојот на контрола на квалитетот за своите клиенти повеќе од триесет години. Присутни сме во секоја фаза од процесот, од зачнување преку дизајн до готов производ. Со широк спектар на способности, им обезбедуваме на нашите клиенти сигурна проверка, од влез на компоненти до излез на готов производ. Ние им помагаме на нашите клиенти да ги одредат нивните точни потреби и да работиме ефикасно со нив за да ги постигнат своите цели. Ние сме таму каде што треба да бидеме. Имаме сопствена мерна лабораторија и ЦНЦ центар за обработка за да ги исполниме најсложените барања на нашите клиенти. Нашите услуги во областа на регрутирање и советување за персонал не’ прават способни да им обезбедиме сеопфатни услуги на нашите клиенти. Како компанија со неколкудецениско искуство, ги имаме компетенциите, знаењето и потребните алатки за решавање на проблемите со квалитетот на нашите клиенти во секоја фаза од процесот.

Инвенио е основана во 1986 година во Германија од г -дин Алфред Кештгес. По 35 години постоење, Инвенио има канцеларии во повеќе од десетина земји низ целиот свет, од Европа, преку Азија, Австралија и Океанија, до Соединетите Американски Држави. Меѓународното искуство и нашите вработени, третирајќи ја контролата на квалитетот не само како работа, туку и како страст, гарантираат успех на нашите клиенти.

Многу работи се сменија со текот на времето, но едно нешто остана исто – иновацијата отсекогаш била наш принцип на работа. Ние ставаме посебен акцент на развојот на нови производи и технички решенија, како и сопствени решенија кои создаваат значителна додадена вредност за нашите клиенти.

Луѓето се нашиот успех. Ние придаваме големо значење на нивниот развој бидејќи тоа придонесува за развојот на нашата компанија и нашите услуги.

Зошто ние?

30plus

Повеќе од 30 години искуство во автомобилската индустрија

specjalista_icon

Сопствен инженерски и специјализиран кадар

specjalista_240

Квалификуван персонал со долгогодишно искуство

iso2015

ISO 9001 стандарди

cns_icon

ЦНЦ центар за обработка

laptop_ikon

SRD онлајн систем за известување

csl2_icon

CSL I-III, GP 12 сертификација

laboratorim_pomiarowe

Сопствена мерна лабораторија

spoleczne_ikon

-0-Безбедност-0-

global

Глобален дострел

invenio_siedziba

Сопствена канцеларија за дизајн

magazyn_min_ikon

Сопствени магацини

Мисија на компанијата

БЕЗБЕДНОСТ – КВАЛИТЕТ – КОЛИЧИНА

Обезбедување услуги според потребите и очекувањата на клиентите – ова е најточната дефиниција за принципите на работа на Инвенио. Задоволството на нашите клиенти е предуслов за одржлив развој на компанијата и за одржување на угледот на доверлив партнер, затоа се обврзуваме континуирано да го подобруваме квалитетот на нашите услуги.

Главните цели на нашата политика

Сертификати

cert_1

ISO 9001 стандарди

-0-Społeczna odpowiedzialność biznesu-0-

-0-invenio jest firmą odpowiedzialną społecznie, bierzemy odpowiedzialność za nasze lokalne środowiska, w których stacjonujemy, poprzez angażowanie się w lokalne inicjatywy kulturalno-sportowe, wsparcie sportu dzieci i młodzieży, a także organizacji charytatywnych. Wśród instytucji, które otrzymały nasze wsparcie znajduję się m.in. piłkarskie drużyny, stowarzyszenie górskie, zespół hokejowy, sekcja zapaśnicza czy pływacka. Aktywnie wspieramy także ośrodki kulturalne.

Angażujemy się w akcje pomocowe dla potrzebujących – wspieramy m.in. Dom Dziecka w Wałbrzychu, Fundację Śląskie Hospicjum dla Dzieci „Świetlikowo”, Ośrodek Christoforos przy Parafii bł. Karoliny w Tychach, bierzemy udział w akcji Szlachetna Paczka czy współfinansowaliśmy zakup defibrylatora dla Ochotniczej Straży Pożarnej Rzeszotary.

Również nasi pracownicy mogą liczyć na dodatkowe atrakcje – co roku organizujemy kilka konkursów z nagrodami dla naszych pracowników m.in. konkurs wiedzy BHP, konkurs na projekt kalendarza czy konkurs plastyczny dla dzieci pracowników. Wydajemy firmowy kwartalnik, organizujemy rajdy rowerowe i integracje. Posiadamy własną drużynę piłki nożnej, która reprezentuje invenio w licznych rozgrywkach.

Organizacja z własnych środków obrotowych opłaca pracownikom m.in. ubezpieczenie grupowe, dofinansowanie dodatkowej prywatnej opieki medycznej oraz obiadów. Organizacja wypłaca nagrody okolicznościowe m.in.: za urodzenie dziecka lub przysposobienie dziecka, wejście w związek małżeński, nagrody jubileuszowe od 5 lat pracy, Organizacja nagradza finansowo udział w konkursach BHP i wiedzy technicznej dla pracowników, a także organizuje konkursy z nagrodami rzeczowymi (m.in. konkurs plastyczny dla dzieci, konkurs fotograficzny).

W lipcu 2021 roku invenio poddało się audytowi etycznemu SMETA. W zakres sprawdzanych obszarów wchodził m.in. system zarządzania, swoboda pracy i zatrudnienia, wolność zrzeszania się pracowników, bezpieczeństwo i higiena pracy, zasady wynagradzania za pracę, przestrzegania norm czasu pracy, zapobieganie dyskryminacji i mobbingowi, ochrona środowiska naturalnego w stopniu rozszerzonym oraz zapobieganie korupcji i łapownictwu tzw. business practices. invenio przeszło audyt celująco, w każdym z badanych zakresów otrzymując niemal wzorową ocenę.

Pełen raport dostępny na życzenie.-0-

Партнери

Нашиот пристап е ориентиран кон клиентите-вашиот успех е најважен. Ние сме флексибилни и се фокусираме на потребите на секој клиент поединечно, нудејќи ги најдобрите решенија и користејќи го најголемиот дел од нашата креативност.

Нашата соработка се одликува со професионалност, сигурност и доверба. Во секоја фаза од проектот, им помагаме на нашите клиенти да најдат најефективна форма на поддршка и решение оптимизирано за нив, бидејќи задоволството на нашите клиенти е најважно за нас.

Горди сме што соработуваме со ценети брендови. Уживаме доверба кај големите производители на :

патнички автомобили

камиони

средства за јавен превоз

апарати за домаќинство

Прехранбената индустрија

системи за греење

-0-Jesteśmy partnerem i należymy do:-0-

-0-

-0-

-0-

-0-

Ние сме партнер и припаѓаме на:

Scroll to Top
Scroll to Top